Opmerking? Vraag? Stel ze hier!

Veelgestelde Vragen

Productgerelateerd 

Wat voor afvalzakken moet ik gebruiken?

35 Liter zakken is het antwoord. Maar niet alle. Let op dat ze diep genoeg zijn (76cm hoogte of meer). Verder maakt het niks uit welke kleur. Het is namelijk een fabeltje dat plastic afval alleen in doorzichtige zakken mag worden aangeleverd. Tenminste voor de gemeente Amsterdam. Er zijn namelijk elders wel gemeenten die dit vereisen.

Wat is een QR code en hoe werkt QR scannen?

Wat?     Een QR-code is een soort streepjescode die je kunt scannen met je smartphone. Als je de QR-code scant kom je meteen op de website waar de code naar verwijst. Eigenlijk als een soort link. In dit geval de site van What A Waste, of de afvalkaart van de Gemeente Amsterdam!

Hoe?     Iphone: Heel simpel. Open de standaard camera applicatie. Richt het beeld op de QR code en stel scherp door een keer op je scherm te tikken. Als het goed is komt er een voorgestelde link bovenaan je scherm wanneer de QR code is herkent. Klik hierop, en ziezo!

              Anders: Ga naar de Appstore voor Iphone, of naar Google Play voor Android telefoons (Samsung, HTC, etc.). Zoek op QR scanner (er zijn er honderden die allemaal hetzelfde doen), en download simpelweg de eerste gratis versie die je tegenkomt :) !

Waarom is bamboe zo duurzaam?

Bamboe groeit ontzettend snel, neemt 40% meer CO2 op dan normale bomen en stoot 35% meer zuurstof uit. Bamboe is vrij van meststoffen of pesticide en het voorkomt gronderosie door het extensieve wortelkanaal. Bovendien is bamboe een soort onkruid: het hoeft niet opnieuw gepland te worden! Dit doet het zelf. Bovendien heeft de producent in China een FSC certificaat voor het verantwoord kappen van bamboe in het bos. De lak die gebruikt wordt is op natuurlijke basis.

 

Is mijn WAW bin goed schoon te maken? En hoe doe ik dit?

Het is aan te raden om eens in de maand even alle zakken en tussenschotten eruit te halen en met een doekje en schoonmaakmiddel de bodem en vooral de randen en hoeken even goed af te nemen. Soms valt vuil en viezigheid langs de zak in de bak. Dit kan lang blijven liggen en zal op langere termijn helaas deels in het hout trekken. Dit kun je gelukkig wel gemakkelijk voorkomen.

 

Dienstgerelateerd

Hoe zit het met garantie?

De garantie op de WAW bin is 5 jaar. Dat wil zeggen dat de bak de functionaliteit hoort te behouden gedurende 5 jaar, mits normaal gebruik onder de aanbevolen omstandigheden. Laat je WAW bin dus niet buiten staan, maar zet hem droog binnenshuis. Maak de bin regelmatig (1x p/maand) schoon zodat afval niet in het hout kan trekken. Schade aan de gasveer door onjuist gebruikt is niet inbegrepen in de garantie. Voor de zekerheid kun je altijd even bellen of mailen :)

Wat nou als ik de WAW bin na aanschaf helemaal niks vind?

In principe mag je zonder dat er vragen aan je worden gesteld de WAW bin retouren binnen een maand het in gebruik te hebben genomen. De voorwaarde hiervoor is dat je wel de WAW bin in een 'als nieuw'-staat hoort terug te geven. Hoe retouren in zijn werk gaat is simpel. Klik voor de instructies op het kopje retourneren, onder aan deze pagina.

Hoelang duurt het voordat mijn WAW bin aankomt na de betaling?

Jouw betaling helpt om de productie in gang te brengen. Bij het bereiken van 100 sales zal deze starten. De productie van de batch van 250 stuks duurt 1 maand. De verscheping duurt vervolgens ook 1 maand. Op dat moment zul je door WAW gecontact worden wanneer het je uitkomt dat de bin persoonlijk bij je thuis wordt bezorgd. Al met al heb je de bin dus gemiddeld binnen 3 maanden in huis! Kijk voor meer informatie over hoe & wat onder aan de pagina bij het kopje bezorging.